Sağlık Lojistik

saglik-susa-sgl

Kurucumuz Süleyman Sağlık tarafından temelleri 1950’li yıllarda atılan Sağlık Lojistik, bugün; modern araç filosu ve lojistik tesisleri, nitelikli insan kaynağı, güçlü grup firmaları ve uluslararası çözüm ortakları ile dünya çapında lojistik çözümler sunmaktadır. Grubumuz, müşteri ihtiyaçlarını ve beklentilerini azami seviyede karşılayacak doğru lojistik çözümleri, zaman, maliyet ve kaliteyi birlikte ve eş zamanlı sunarak gerçekleştirmektedir. Uluslararası karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığı, gümrüklü depolama, serbest depolama ve mikro dağıtım hizmetlerini tek veya entegre sunan Sağlık Lojistik, bünyesindeki grup şirketleri SUSA ve SGL ve uluslararası lojistik çözüm ortakları ile birlikte ülkemizin ekonomik…

Read More

Reysaş Lojistik

reysas-lojistik

Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımı, iş için hayati öneme sahip proseslere odaklanır ve bunun sonucunda kar etmemizi sağlar. Gelir ve maliyetlere odaklanan geleneksel yaklaşım ise işletme içi rekabete yol açar, işbirliğini yok eder ve müşterinin istediği ürün ve hizmetlerin sağlanmasının ikinci plana atılmasına yol açar. Hedef istenen rakamların bir şekilde elde edilmesidir. Toplam Kalite Yönetimi ise bundan farklı olarak, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan hatta bu beklentilerin ötesine geçen ürün ve hizmetler sağlayabilecek entegre bir sistem oluşturmaya çalışır. Toplam Kalite Yönetimi rekabet yerine işbirliğini teşvik ederek, daha önce var olabilmek uğruna feda edilen…

Read More

Safiport Derince

safiport

Katı yakıt, gayrimenkul, denizcilik sektörlerinde faaliyet gösteren Safi Holding, sürekli gelişen ve vizyonu geniş bir sektör olan “limancılık” alanında atılımlarına devam etmektedir. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 30.12.2004 tarih ve 2004/128 sayılı kararı ile “İşletme Hakkının Devri” yöntemi ile özelleştirme kapsamına alınan Derince Limanı, yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Safi Derince`ye 39 yıl süreyle işletilmek üzere devredilmiştir. Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş, 25 Şubat Çarşamba günü 543 milyon Amerikan Dolarını T.C. Başbakanlık Özelleştirme Başkanlığı’na peşin ödeyerek limanı teslim almıştır. Derince…

Read More

Sertrans Logistics

sertrans

1989 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kurulan Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, tedarik zinciri yönetiminde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağıdır. Sertrans Logistics, sektöründe sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru-hızlı-hatasız-sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturmuştur. Sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IS teknolojileri, yaratıcı Ar-Ge grubu, yurtiçi ve yurtdışına yayılmış ofisleri, sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları, müşteri ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiği esnek ve inovatif lojistik…

Read More

İhracat Muhasebesi 1

muhasebeci

Öncelikle ihracata konu malın fiili ihracat sayılıp sayılmamasına bakmak faydalı olacaktır; Kara taşımacılığında “Sınırı”, Tren taşımacılığında “Sınırı”, Deniz taşımacılığında “Limanı”, Hava taşımacılığında “Hava Limanını” terk etmesi, Fiili ihracat sayılır. Örnek Uygulama ACAR A.Ş. tarafından 20.09.20xx tarihinde 100.000.-$ ’lık mal ihracatı için işlemler tamamlanmıştır. İhraç edilen malın faturası 20.09.20xx tarihinde düzenlenmiş ve mal gümrüğe sevk edilmiştir. Gümrük Çıkı Beyannamesinin (GÇB) tescil tarihi 30.09.20xx dir. Gümrük Beyannamesinin fiili ihracat tarihi 03.10.20xx dir. 03.10.20xx tarihli beyanname üzerindeki T.C. Merkez Bankası kuru: 1.Dolar=1,9500 liradır. . Muhasebe kaydı yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususları gözden…

Read More

Döviz İşlemleri

doviz

Kambiyo, Döviz Ve Efektif Kavramları 1. Kambiyo Değiştirme, bozdurma, değer ve fiyat anlamına gelmektedir. Bir ülke parasının öteki ülke parasıyla anlatımı, anlamına geldiği gibi, yabancı ülke paraları üzerinden düzenlenen ticari senetler, çek, poliçe, bono gibi belgeleri de içerir. Ülkemizde kambiyo ve döviz aynı anlama gelmektedir. Her türlü yabancı para, belge ve araçları bu kavramlarla ifade edilmektedir. Türk Parasının Kıymetini Koruma 30 Sayılı Karar’da döviz (kambiyo) şöyle tanımlanmaktadır; “Döviz, efektif dahil yabancı para ile ödemeyi sağlayan her nevi hesap, belge ve vasıtalardır.” Literatürdeki kullanımda, efektif ve döviz kavramları farklı kapsamlarda farklı…

Read More

Dış Ticaret Muhasebesinin Önemi

hesap-makinesi-kalem

Dış ticaret, bir ülkenin ithalat ve ihracat işlemlerinin toplamıdır. Dış ticaret ödemeler dengesi unsurudur. Ödemeler dengesi açık vermeyen ülke, ekonomik açıdan güçlü ülkedir. Ödemeler dengesinin açık vermemesi için ihracatın ithalattan fazla olması gerekir. Gelişmekte olan dünya ekonomisi içinde Türkiye’nin güçlü bir ülke olabilmesi için daha fazla üretim yapması ve ürünlerin dış pazarlarda satılarak döviz girdisinin sağlanması gerekir. Türkiye’de yerleşik işletmelerin, diğer ülkelerdeki işletmelerle olan ilişkileri geliştikçe, kambiyo mevzuatı ihracat yönetmeliği ve işlemleri, uluslar arası ticari teslim şekilleri, ödeme şekilleri önem kazanmaktadır. Dış ticaret işlemlerinde işletmenin türüne ve özelliğine göre belgeler…

Read More

Dış Ticarette Konsivasyon (Konsinye) Yöntemi

dunya

Konsinye ihracat ileri bir tarihte satılmak üzere dış alıcılarla, komisyonculara ya da dış ülkelerdeki şube vetemsilciliklere emaneten mal gönderilmesidir. Malın kesin satışı yapılana kadarda malın mülkiyetini elinde bulundurur. Mallar satılıncaya dek herhangi bir ödeme yapılmaz. Satılmak üzere gönderilen malları teslim alan kişi veya kuruluşlar malı rayiç değerinden satar, komisyon vb. giderleri satış gelirinden düşer ve kalan tutarı yetkili banka aracılığıyla döviz cinsinden ihracatçıya yollarlar. Konsinye satışta ihracatçı firmanın varlığı dış pazarda açıkça görülmekle birlikte, satışta kesinlik olmaması dolayısıyla da risk söz konusudur. Beklemeden doğan zararlar ihracatçı hesabına kaydedilir. . Ayrıca…

Read More

Gümrük Beyannamesi Hakkında Merak Edilenler

gcb

1-) Gümrük beyannamesi nedir? Gümrük idarelerine, yurda girecek veya çıkacak olan, transit yapılmak veya başka bir işleme tabi tutulmak istenen eşyaya ilişkin özelliklerini boyutlarını niteliklerini belirten yazılı beyan belgesine denir. 2-)Kaç nüsha düzenlenir? Bu nüshalar nerelere gönderilir? 1. nüshası ihracat ve/veya transit işlerinde kullanılır. 2. nüshası istatistiki amaçla kullanılır. 3. nüsha ihracatta gümrük idaresince mükellefe verilir. 4. nüsha, transit rejiminde çıkış gümrük idaresinde kalacak nüshadır. 5. nüsha, transit rejiminde, varış gümrük idaresince çıkış gümrük idaresine gönderilecek teyit nüshasıdır. 6. nüsha, ithalat işlemlerinde kullanılır. bu nüsha aynı zamanda antrepo rejiminde de…

Read More

Elektronik Ortamda Özet Beyan Verilmesi

konteynerler

1.Özet beyan nedir? İlgili mevzuat hangileridir? Türkiye Gümrük Bölgesi’ne giren ve çıkan eşya için özet beyan verilir. Özet beyan, en basit tanımı ile Türkiye Gümrük Bölgesi’ne girecek eşyanın giriş gümrük idaresine varmadan önce ve çıkacak eşyanın çıkış gümrük idaresinden çıkmadan önce elektronik yolla verilen eşya beyanıdır. Özet beyan Türkiye Gümrük Bölgesi’ne giren veya çıkan eşyanın emniyet ve güvenlik yönlerinden risk analizine tabi tutulması amacıyla verilmektedir. Bu amaç doğrultusunda, özet beyan risk analizi ve gümrük kontrollerinin etkin yapılabilmesi için gerekli bilgileri içerecek şekilde hazırlanmaktadır. Özet beyanda eşyaya ilişkin bilgiler ile taşıma…

Read More